وی در انتقاد از رویه نادرست تقسیم ثروت ناشی از برداشت شرکت های چندملیتی از منابع این سرزمین، گفت که حتی اگر «کارشناسان خارجی و شرکت های بزرگ بین المللی در بهره برداری از این منابع مشارکت داشته باشند»، آنها نباید تنها کسانی باشند که از این منابع سود می برند.
پاپ فرانسیس سپس پس از پاپوآگینه نو به تیمور شرقی کشوری با اکثریت مسیحی، سفر خواهد کرد. بیش از ۹۵ درصد از جمعیت نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفری این کشور کاتولیک هستند که تیمور شرقی را به دومین کشور با اکثریت کاتولیک در آسیا تبدیل کرده است.
این گزارش حاکی است معادن گسترده پاپوآگینه نو برای چندین دهه توسط کانادایی ها، استرالیایی ها و چینی ها اداره می شود. در همین حال منابع گاز نیز توسط شرکت «اکسون موبیل» با پروژه ۱۹ میلیارد دلاری از سال ۲۰۱۴ میلادی و شرکت چندملیتی فرانسوی «توتالانرژیز» استخراج و در آنها سرمایه گذاری شده است.
خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش داد: اظهارات او فشار زیادی بر دولت پاپوآ گینه نو وارد می کند و می تواند به میلیون ها کاتولیک این کشور برای درخواست اصلاحات اقتصادی، انگیزه مضاعفی دهد؛ این پیامی است که قطعا برای سایر کاتولیک ها در سراسر آفریقا، آمریکای لاتین و بقیه جهان مخابره خواهد شد.
خبرگزاری فرانسه افزود: پاپوآ گینه نو دارای معادن گسترده، طلا، مس، نیکل، گاز طبیعی و الوار بوده که شمار زیادی از شرکت های چند ملیتی را برای سرمایه گذاری به خود جلب کرده است. با این وجود از هر چهار شهروند این کشور یک نفر زیر خط فقر به سر می برد و اندکی بیش از ۱۰ درصد از خانه ها در این سرزمین دارای برق هستند.
پاپ در آخرین سفر خود عازم سنگاپور کشوری چندمذهبی در مرکز جنوب شرق آسیا خواهد شد. کمتر از ۱۰ درصد جمعیت سنگاپور کاتولیک هستند.
این رسانه فرانسوی افزود: بررسی اخیر بانک جهانی نشان می دهد بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ میلادی، با وجود رونق منابع طبیعی در پاپوآگینه نو، تولید ناخالص داخلی این کشور به ازای هر نفر بیش از یک سوم رشد داشته است. در همین دوره زمانی درصد افرادی که با کمتر از ۲ دلار در روز زندگی می کردند تقریباً یکسان مانده اند. این گزارش به صراحت اعلام می کند که «فقر طی این دوره به سختی تغییر کرده است».
پاپ در جمعی از سیساتمداران، دیپلمات ها، مسئولان و مدیران اقتصادی در نخستین روز از دیدار خود از پاپوآ گینه نو، گفت: این نعمات از سوی خداوند برای کل جامعه مقدر شده است.
به گزارش ایرنا، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان از ۲ تا ۱۳ سپتامبر (۱۲ تا ۲۳ شهریور) با بازدید از چهار کشور در ۱۲ روز، طولانیترین سفر خود را از زمان رسیدن به تخت سنت پیتر در سال ۲۰۱۳ با دیدار از اندونزی آغاز کرد.
پاپوآگینه نو با مساحتی حدود ۴۶۰ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بیش از ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در نیمکره شرقی کره زمین و در شمال کشور استرالیا واقع شدهاست.
این کشور یکی از کشورهای قاره اقیانوسیه بهشمار میرود و پس از استرالیا بزرگترین و پرجمعیتترین کشور این قاره است.